رئیس سازمان صمت لرستان گفت: از ٢١۶ واحد تولیدی استان که در سالیان گذشته تعطیل شده بودند ٢٣ واحد تولیدی احیا شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، بهمن جعفری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به یک هزار و ۳۳۲ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان وجود دارد، عنوان کرد: از این تعداد یک هزار و ۸۳ واحد فعال و غیرفعال هستند، ۷۵۰ واحد صنعتی با ظرفیت بیش از ۵۰ درصد فعالیت دارند، ۲۳۳ واحد با ظرفیت کمتر از ۵۰ واحد مشغول فعالیت هستند، همچنین ۲۱۶ واحد نیز تعطیل است.
وی افزود: با اقدامات و پیگیریهای صورت گرفته از ۲۱۶ واحد راکد استان ۲۳ مورد آن به چرخه تولید بازگشته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به جذب تسهیلات تبصره ۱۸ استان، گفت: جذب تسهیلات تبصره ۱۸ حدود ۱۲۹ درصد بوده، این تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش و سرمایه ثابت به طرحهای بالای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی البته با شرط نبود بدهی معوق و چک بانکی، پرداخت شده است.
به گفته جعفری ۸۰۰ میلیارد تومان از محل رونق تولید به واحدهای راکد در لرستان تزریق شده است، از محل تسهیلات تبصره ۱۸ نیز ۷۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص واحدهای تحت تملک بانکها، توضیح داد: در حال حاضر ۶۱ واحد صنعتی لرستان تحت تملک بانکها قرار دارند، مشکلات این واحدها در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی میشود.
رییس سازمان صمت لرستان گفت: برنامه ما این است که واحدهای تحت تملک بانکها تا نیمه اول سال آینده تعیین تکلیف شوند.
جعفری بیان کرد: البته تا ما واحدی را تعیین تکلیف میکنیم ممکن است واحدهای دیگری تحت تملک بانکها قرار بگیرند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به واحدهای معدنی استان اشاره کرد و افزود: از مجموع ۲۰۰ معدن استان، ۱۲۳ واحد فعال، ۴۲ واحد غیرفعال و مابقی بدون مجوز برداشت یا متروکه هستند.
جعفری با بیان اینکه ۱۸ ماده معدنی در لرستان استخراج میشود، گفت: پروانه بهره برداری سنگ آهن الیگودرز نیز صادر و تاکنون ۱۰ هزار تن استخراج شده است.
وی اظهار کرد: ایمیدرو امسال بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پروژه برای لرستان در دست احداث دارد، کارخانه تولید کاغذ از سنگ در الیگودرز یکی از این پروژهها است.
رییس سازمان صمت لرستان با بیان اینکه ایمیدرو همچنین چهار پهنه معدنی در الیگودرز و سه پهنه جدید در بروجرد تعریف کرده است، عنوان کرد: احتمال میرود، یکی از این پهنهها طلا باشد که نیاز به اقدامات ژئوفیزیک و ژئوشیمی دارد.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به واگذاری واحدهای تولیدی به بخش خصوصی، گفت: ۱۰ واحد تولیدی لرستان در بحث واگذاری با مشکل مواجه هستند، علت آن هم این بوده که مالکان جدید اهلیت فنی و مالی نداشتهاند، از جمله این واحدها میتوان به چرم و پوست اشاره کرد.
جعفری خاطرنشان کرد : در حال حاضر تنها کارخانه پارسیلون متعلق به دولت است، که تلاش برای تعیین تکلیف و احیای آن نتیجه بخش بوده است.
وی به پروژه لاستیک سازی خرمآباد نیز اشاره کرد و گفت: پروژه سال ۹۴ کلنگ زنی شده است اما اکنون کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت دارد، طرحی که توجیه فنی و کارشناسی دارد اما تکمیل آن نیازمند تامین منابع مالی است.
رییس سازمان صمت لرستان ادامه داد: در همین راستان جلساتی با ایمیدرو برگزار و قرار شد، سرمایه گذار و ایمیدرو نسبت به اجرای فاز اول اقدام کنند.
جعفری گفت: با توجه به مشکل آب شهرک صنعتی شماره ۳، قرار است اعتبار مورد نیاز برای تامین زیرساخت آبرسانی به شهرک صنعتی و پروژه لاستیک سازی تامین شود.
وی در خصوص وضعیت فولاد ازنا نیز توضیح داد: این پروژه با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی جزو مصوبات دولت است، اما با توجه به مشکل حقوقی و قضایی سرمایهگذار تعیین تکلیف آن به دستگاه قضا مربوط میشود.
رییس سازمان صمت لرستان گفت: جلسهای با حضور مدیران ایمیدرو، وزیر صمت و رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف این واحد تشکیل و مقرر شده با توجه به اینکه طرح ۱۸۵ میلیون دلار تسهیلات ارزی دریافت کرده مهلتی به مالک داده شود و در غیر اینصورت توسط بانک صنعت و معدن تملک خواهد شد.
پایان پیام/